Wat kunnen managers doen in de ontwikkeling van medewerkers?

‘Jij gaat toch zorgen voor gedragsverandering?’ Het blijft mij fascineren dat sommige organisaties de borging van een leertraject op de werkplek behoorlijk aan het toeval overlaten. In dit artikel bespreek ik vier zaken: • waarom de rol van managers bij leren zo belangrijk is • wat de rol van een manager moet zijn bij borging op de werkplek • waarom een manager deze rol soms wel en soms niet oppakt • wat managers kunnen doen in de ontwikkeling van medewerkers. 

Opnieuw verkozen tot NOBTRA Trainer van het Jaar 2019-2020

De Nederlandse Orde van Beroepstrainers heeft Laura van den Ouden opnieuw verkozen tot Trainer van het Jaar! Een verlenging van haar titel van 2018-2019 naar het volgende jaar. Vanwege Laura’s verdienste aan het van, met name haar bijdrage in borging en transfer op de kaart zetten in het Trainersvak. In het Tijdschrift voor Ontwikkeling van Organisaties is een interview geplaatst met Laura over haar vak.

De juiste leverancier kiezen met een goed onderbouwd gevoel

Het kiezen van de juiste leverancier voor leertrajecten en opleidingen kan lastig zijn. Wie als beste uit de bus komt naar aanleiding van de opgestelde vragenlijst, is niet altijd de leverancier waar je voorkeur op ‘onderbuikgevoel’ naar uitgaat. Met een vernieuwde checklist concretiseren wij dat onderbuikgevoel in tastbare criteria die je kunt gebruiken bij dit inkoopproces.

Trainerstool

Geef je leertraject impact
“Hoeveel procent van een training wordt echt gebruikt in het werk?” Deze vraag krijg ik regelmatig als ik trainers en opleidingskundigen train. Ik heb een blended werkvorm ontwikkeld die jou kan helpen om het rendement van je leertrajecten te verhogen. In dit geval is dat een  combinatie van online leren (webbased app) en offline leren (bijeenkomst).

Trainer van het jaar

De Nederlandse Orde van Beroepstrainers, de NOBTRA, heeft Laura van den Ouden gekozen tot trainer van het jaar 2018 – 2019

De Stichting Nederlandse Orde van Beroepstrainers NOBTRA kiest sinds 2012 jaarlijks een Trainer van het Jaar. Aan de hand van een lijst criteria kiest de jury uit een aantal genomineerden de trainer van het jaar. Dit jaar is dat dus Laura van den Ouden. Ze ontwikkelde diverse trainingsinstrumenten, waarmee ze ook internationaal de aandacht trok. Met de publicatie van onder meer ‘het 100 werkvormenboek’ en de opleiding van trainers, levert ze een inspirerende bijdrage aan het trainersvak.

Wilt u meer weten over onze mogelijkheden? Neem nu contact met ons op!