2,3,4,5 oktober 2023 – Napels (Italie)

Train de Trainer

Geef je regelmatig workshops, trainingen, opleidingen of kennissessies en wil je jouw trainersvaardigheden verbeteren? Volg dan deze unieke en intensieve 4-daagse Trainersopleiding van de NOBTRA Trainer van het Jaar 2020, Laura van den Ouden, waarin je de kernvaardigheden van het vak van trainen leert. In een kleine groep van maximaal 6 deelnemers word je 4 dagen achter elkaar ondergedompeld in de belangrijkste skills van het vak van Trainer. Op een prachtige locatie: een catamaran in de Baai van Napels, Italië, met uitzicht op de beroemde vulkaan Vesuvius, Pompeï en het eiland Capri liggen om de hoek!

Voorafgaand aan de training maak je een Trainersscan waarin je getoetst wordt aan de 30 trainerskwaliteiten. Je hebt een persoonlijk intakegesprek online met trainer Laura van den Ouden om je leerwensen door te nemen, kennis te maken en praktische zaken te bespreken. Je neemt voortdurend je eigen praktijk mee in deze training, waardoor opdrachten als leerdoelen formuleren, passende werkvormen kiezen of een trainingsprogramma schrijven meteen kunnen worden toegepast op jouw trainerswerk. Aan het eind van dag 4 is de Proeve van Bekwaamheid: je geeft een mini-training uit jouw trainingsprogramma en krijgt terugkoppeling op gebruikte werkvormen, trainerstechnieken, etc.Je kunt je echt concentreren op deze 4 dagen Train de Trainer, omdat je helemaal weg bent van je dagelijkse rolpatroon en to do-lijstjes: de training vindt plaats in Napels! De training wordt gegeven op de luxe catamaran van Laura van den Ouden waarmee zij een wereldreis aan het maken is. Elke ochtend word je om 9.30u ontvangen op de catamaran in de jachthaven in de Baai van Napels, met een cappuccino en lokale lekkernijen uit Italië.  De Train de Trainer is elke dag tot 17.00u, waarin je werkt aan je trainersvaardigheden onder de persoonlijke begeleiding van Laura. Dit is je kans om helemaal los te komen van ingesleten patronen en alles vanaf een afstandje te zien.
Programma Train de Trainer – 2,3,4,5 oktober 2023

Dag 1: Trainerskwaliteiten

 • Trainerskwaliteiten scan: jouw persoonlijke kwaliteiten
 • Succesfactoren van een trainer
 • Rol van trainer, coach, mentor, docent en afbakening vak.
 • 4 fasen in het vak van trainer
 • Vaststellen opleidingsnoodzaak
 • Behoefte analyse: 7 technieken ophalen leerwensen
 • Hoe leren volwassenen, welke 3 onderdelen nodig bij starten?
 • Breinkennis, stimuleren creativiteit en motivatie

Dag 2: Ontwerpen didactisch programma

 • Soorten leervormen
 • Formuleren heldere leerdoelen
 • Passende werkvormen kiezen
 • Effectieve Trainerstechnieken in communicatie/presentatie
 • Inspelen op leerstijlen
 • Format trainingsprogramma
 • Schrijven van jouw eigen trainingsprogramma
 • Maken van een voorstel/offerte

Dag 3: Groepsdynamiek

 • 5 fasen in Groepsdynamiek
 • Psychologische veiligheid
 • Discussies begeleiden
 • Rollenspellen faciliteren
 • Omgaan met lastige situaties en onverwachte momenten
 • Omgaan met weerstand bij verandering
 • 7 stappen Interventieladder

Vanaf 16.00u een zeiltocht langs de kust van Napels en 18.00u een BBQ aan boord in de haven

Dag 4: Borging en impact van trainen

 • Inbouwen borging van een training
 • Transfer naar leren naar presteren
 • Evalueren via 4 niveau’s
 • 7 succesfactoren voor Transfer
 • Afsluiten van een training
 • Proeve van Bekwaamheid: iedere deelnemer geeft een mini-training uit zijn/haar ontwikkelde trainingsprogramma en krijgt terugkoppeling op werkvormen, gebruikte trainerstechnieken, etc.

Resultaat

Doelgroep

Iedereen die in zijn werk groepen begeleidt via workshops geven, trainingen, opleidingen, kennissessies etc. Je kunt interne trainer zijn, ZZP-er, bij klanten op locatie trainen of vanuit je eigen bedrijf. Je hebt al ervaring als trainer en je wilt nu onderbouwd en met persoonlijke begeleiding je Trainersvaardigheden naar een hoger niveau brengen. De groep is max 8 personen, zodat je alle aandacht en ruimte krijgt voor oefenen.

Ervaringen van oudcursisten

In maart 2023 heeft een groep trainers deze 4-daagse Train de Trainer op de catamaran in Mallorca gevolgd. Lees hieronder hun ervaringen :

Datum en locatie
De training vindt exclusief plaats op 2,3,4,5 oktober 2023 van 9.30-17.00u. De trainerslocatie is de luxe catamaran in de jachthaven van Napels, in de Baai van Napels, met genoeg ruimte voor 6 personen. Er zijn 4 breakoutrooms aanwezig waaronder een loungedeck, er is een LCD scherm voor Powerpointpresenties en een flipover. Er zijn 2 toiletten aan boord, een salon voor de lunch en een ruime overdekte cockpit om buiten te zitten. De catamaran is van alle gemakken voorzien zoals een koffiezetapparaat, koelkast, diepvries, magnetron. Bekijk hier meer reviews, foto’s en video’s van oudcursisten aan boord van de catamaran. Dit is je kans om even helemaal los te komen van je dagelijkste rolpatroon, to do-lijstjes en ingesleten patronen en alles vanaf een afstandje te zien.

Indien het weer niet goed is om in de haven te zijn, zullen we de training houden in een congrescentrum/hotelruimte in Napels.

Over Laura van den Ouden

Laura van den Ouden (48) is 25 jaar trainer en is eigenaar van trainingsbureau Expert Trainers dat professionals traint in didactiek en opleidingskunde. Zij heeft de universitaire studie Economie gevolgd aan de Erasmus in Rotterdam en een eerste graad Lerarenopleiding behaald aan de Universiteit van Leiden. Juist dit snijvlak van leren in organisaties heeft haar interesse: meer impact creëren met leren op de werkvloer. Laura heeft 6 boeken geschreven waaronder de bestseller E-book 100 online werkvormen en 2 modellen ontwikkeld (KIT-model en het Transfermodel). Laura is in 2019 en 2020 uitgeroepen tot NOBTRA Trainer van het Jaar 2019-2020. Ze is regelmatig gastspreker op (buitenlandse) congressen zoals Next Learning, ATD International Conference in de Verenigde staten, DevLearn, etc.

Laura stond in 2021 in de lijst als 1 van de 20 opinieleiders om te volgen de komende 10 jaar in het vak van leren en ontwikkelen. Expert Trainers heeft in 2020 de Publieks Award gewonnen die is uitgereikt door de beroepsverening Develhub. Zij is momenteel met haar man op wereldreis met hun catamaran.

Investering

Deze 4-daagse Trainersopleiding kost € 2.380. Dit is inclusief een boekenpakket ter waarde van € 100 met 3 boeken die we tijdens de opleiding gaan gebruiken (‘Het Geheim van de Trainer’, ‘100 Online werkvormenboek’ en ‘Werkvormenboek’). De investering is inclusief uitgebreide lunch en gedurende de trainingstijd koffie, thee, water, frisdrank en kleine versnaperingen.

Voorafgaand aan de training maak je een Trainerskwaliteiten scan als nulmeting en je hebt een persoonlijk intakegesprek van 30 minuten online met Laura van den Ouden. Dit is inclusief in de investering.

Aan het eind van dag 3 gaan we een korte zeiltocht doen in de Baai van Napels met uitzicht op de vulkaan Vesuvius en word je een BBQ aangeboden terug in de jachthaven aan boord. Dit alles is inclusief in de investering. Indien je niet van zeilen houdt, is een wandeling langs de kust van Napels of in het jachthavengebied een prima alternatief!

In de middag van dag 4 is de Proeve van Bekwaamheid: je geeft een mini-training uit je eigen trainersprogramma en experimenteert met de geleerde trainerstechnieken in deze veilige omgeving. Je ontvangt waardevolle terugkoppeling op je trainersskills.

De investering is per dag € 595, voor een training van een toptrainer in een unieke setting met een kleine groep medetrainers!

De reis- en verblijfskosten, zoals vervoer naar de locatie, ontbijt, diner (behalve dag 3), overnachtingen en 21% btw is niet inbegrepen. Er gaan rechtstreekse vluchten vanuit Amsterdam en Eindhoven naar Napels (2u20). Bekijk www.skyscanner.nl voor alle mogelijkheden. Je kunt ook naar Rome vliegen en dan met de trein naar Napels (1 uur).

Gun jezelf een week weg: boek een vlucht een dag eerder dan de start van de opleiding, blijf nog 2 dagen langer om alles verder uit te werken en reflecteren, terwijl je wandelingen maakt langs de kust van Napels, geniet van de zon, strand en de mooie uitzichten ter inspiratie. De Baai van Napels is een prachtige omgeving, een bezoek aan de beroemde vulkaan Vesuvius of Pompeï of het eiland Capri zijn de moeite waard!

Aan het eind van de 4 daagse Train de Trainer ontvang je het certificaat en open badge ‘Train de Trainer’ van trainingsinstituut Expert Trainers.

 

Voordelen van deze Train de Trainer

Inschrijven

2,3,4,5 oktober 2023 van 9.30-17.00 uur

INSCHRIJVEN Training Train de Trainer

Na je inschrijving ontvang je de inschrijvingsbevestiging per mail en de factuur

Of heeft u andere vragen met betrekking tot onze trainingen? Neem contact met ons op